Дружеството на Гинка Върбакова Инерком България поиска ново разрешение от Комисията за защита на

...
Дружеството на Гинка Върбакова Инерком България поиска ново разрешение от Комисията за защита на
Коментари Харесай

Гинка Върбакова пак поиска разрешение да купи ЧЕЗ

Дружеството на Гинка Върбакова " Инерком България "  поиска ново позволение от Комисията за защита на конкуренцията да купи ЧЕЗ.
 Инерком апелира възбраната да купи ЧЕЗ  Радан Кънев: Решението на Комисия за защита на конкуренцията за ЧЕЗ е политическо, нищо общо с правото  В един ден Комисия за защита на конкуренцията спря покупко-продажбите за ЧЕЗ и Нова телевизия (обновена)
През юли Комисията за защита на конкуренцията забрани придобиването на надзор от страна на „ Инерком България “ ЕАД върху „ ЧЕЗ България “ ЕАД, „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД, „ ЧЕЗ Електро България “ АД, „ ЧЕЗ Трейд България “ ЕАД, „ Фри Енерджи Проджект Орешец “ ЕАД, „ Бара Груп “ ЕООД.

Според Комисия за защита на конкуренцията налице е " хоризонтално припокриване сред дейностите на участниците в концентрацията на пазара на произвеждане и доставка на едро на електрическа сила от фотоволтаични централи. Също по този начин, договорката поражда и отвесни резултати на пазарите, ситуирани надолу по веригата, а точно: пазарите на систематизиране на електрическа сила, на снабдяване/доставка на електрическа сила, на търговията с електрическа сила и на обвързваните с търговията услуги по съгласуване на балансиращи групи. "

Днес обаче от сдружението на Гинка Върбакова оповестиха, че " в групата на Инерком е осъществено преструктуриране, вследствие на което дружествата-производители на електрическа сила от фотоволтаични централи, не са част от портфолиото й. "

" Планираната централизация ще бъде осъществена въз основа на контракта за покупка на акции, подписан на 23 февруари 2018 година сред „ ЧЕЗ “ а.с. и „ ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс “ БиВи от една страна, като Продавачи, и „ Инерком България “ ЕАД като Купувач. Надяваме се на бързо решение от страна на Комисия за защита на конкуренцията след отстраняването на откритите от Комисията предпоставки за основаване на централизация " - оповестиха още от „ Инерком България " ЕАД.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР